Üdvözlöm!

Csurgai Dorottya

vagyok

okleveles pszichológus,

tanácsadó szakpszichológus,

integratív terapeuta,

analitikusan orientált csoportvezető- jelölt.

20221010_csurgai dóri__VG_5916_ff_edited

Az ELTE Pszichológia szakán végeztem okleveles pszichológusként 2002-ben, egészség- és személyiségpszichológia szakirányon. Mestereim Popper Péter, Bányai Éva, Kulcsár Zsuzsanna, V. Komlósi Annamária, Hunyadi György, Oláh Attila, Túry Ferenc voltak, hogy csak néhányukat említsem. Szakmai gyakorlatomat az abban az időben a budapesti Szt. János Kórházban működő pszichoginekológiai szakrendelésen (nőgyógyászat és pszichológia/pszichiátria határterülete) végeztem. Szakdolgozatom is ebben a témában született.

Önismereti utamat pszichoanlitikusan orientált egyéni pszichoterápia módszerével kezdtem a Magyar Pszichoanalitikus Egyesület kiképző pszichoterapeutájánál.

Ebben az időben önkénteskedtem is, egy számomra fontos területen, mely azóta is a szívügyem: a Budapesti Korai Fejlesztő Központban egy halmozottan súlyosan sérült gyermekcsoportban voltam segítő.

Majd egy hosszabb, művészeti-kulturális területen történt kitérő után, 2014-ben tértem vissza a szakmámhoz. Folytattam a korábban megkezdett módszerspecifikus képzésemet, az Integratív terápiát, mely mind szemléletében, mind gyakorlatában érzékeny nyitottsággal közelíti meg az egyén pszichés állapotát, és az egyedi terápiás szükségletek szerint válogat komplex eszköztárából (KIP, NLP, Hipnoanalízis, Egostate, relaxációs technikák). Az Integratív Pszichoterápiás Egyesületnél folytatott képzésem végén Integratív terapeuta címet szereztem. Ezzel párhuzamosan elvégeztem a Tündérhegyi pszichoterapeuta képzés egyéves, pszichoterápiás alapismeretek tanfolyamát, mely a különböző pszichoterápiás elméletek és módszerek, valamint a pszichopatolológia ismereteibe engedett betekintést. Ezt követően tovább haladtam önismereti utamon, ezúttal csoportanalízisbe kezdtem járni. Módszerspecifikus képződésemet pedig ezzel összhangban, csoportvezetői képzéssel folytattam a Csoportanalitikus Kiképző Társaságnál
2022-ben az ELTE Pedagógia és Pszichológia karán egy kétéves, posztgraduális szakirányú képzésen tanácsadó szakpszichológus képesítést szereztem krízis szakirányon. Szakdolgozatomat a gyász- és veszteségfeldolgozást segítő képi-, imaginációs technikákról írtam.  

 

 

2017 óta a Budapesti Korai Fejlesztő Központban vezetek csoportos és egyéni szupervíziót, mentálhigiénés fókusszal az ott dolgozó gyógypedagógusok, gyógytornászok számára, illetve egyéni és családi tanácsadást nyújtok a központban ellátott családoknak.
2019-től a járvány kitöréséig a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat pszichiátriai ambulanciáján dolgoztam, csoportos és egyéni üléseket tartottam.
Magánrendelésemen – személyesen vagy online, magyar és angol nyelven – felnőtt egyéni és páros pszichológiai tanácsadást folytatok.