top of page

Üdvözlöm!

Csurgai Dorottya

vagyok

tanácsadó szakpszichológus,

integratív terapeuta,

csoportanalitikus-jelölt.

363750345_10161247181814511_1395457576864077513_n.jpeg

Az ELTE Pszichológia szakán végeztem mesterszakon, MA okleveles pszichológusként, egészség- és személyiségpszichológia szakirányon. Mestereim Bányai Éva, Kulcsár Zsuzsanna, Popper Péter, Hunyadi György voltak, hogy csak néhányukat említsem. Szakmai gyakorlatomat az abban az időben a budapesti Szt. János Kórházban működő pszichoginekológiai szakrendelésen (nőgyógyászat és pszichológia/pszichiátria határterülete) végeztem. Szakdolgozatom is ebben a témában született.

Önismereti utamat 250 óra pszichoanlitikusan orientált módszerrel kezdtem a Magyar Pszichoanalitikus Egyesület egyik kiképző pszichoterapeutájánál.

Ebben az időben önkénteskedtem is, egy számomra fontos területen, mely azóta is a szívügyem: a Budapesti Korai Fejlesztő Központban egy halmozottan súlyosan sérült gyermekcsoportban segédkeztem.

Majd egy hosszabb, művészeti-kulturális területen történt kitérő után, 2014-ben tértem vissza a szakmámhoz. Folytattam a korábban megkezdett módszerspecifikus képzésemet, az Integratív terápiát, mely mind szemléletében, mind gyakorlatában érzékeny nyitottsággal közelíti meg az egyén pszichés állapotát, és az egyedi terápiás szükségletek szerint válogat komplex eszköztárából (KIP, NLP, Hipnoanalízis, Egostate, relaxációs technikák). Az Integratív Pszichoterápiás Egyesületnél folytatott képzésem végén Integratív terapeuta címet szereztem. Ezzel párhuzamosan elvégeztem a Tündérhegyi pszichoterapeuta képzés egyéves, pszichoterápiás alapismeretek tanfolyamát, mely a különböző pszichoterápiás elméletek és módszerek, valamint a pszichopatolológia ismereteibe engedett betekintést. Ezt követően tovább haladtam önismereti utamon, ezúttal csoportanalízisbe kezdtem járni. Módszerspecifikus képződésemet pedig ezzel összhangban, csoportvezetői képzéssel folytattam a Csoportanalitikus és Kiképző Társaságnál
2022-ben az ELTE Pedagógia és Pszichológia karán kétéves posztgraduális szakirányú képzésen tanácsadó szakpszichológus képesítést szereztem krízis szakirányon. 
Szakdolgozatomat a gyász- és veszteségfeldolgozást segítő képi-, imaginációs technikákról írtam.  
 

 

2017 óta a Budapesti Korai Fejlesztő Központban tartok csoportos és egyéni szupervíziót mentálhigiénés fókusszal az ott dolgozó szakemberek: gyógypedagógusok, gyógytornászok számára, illetve egyéni és családi tanácsadást nyújtok a központban ellátott, fejlődésében akadályoztatott és súlyosan sérült gyermekeket nevelő családoknak.
2019-től a covid járvány kitöréséig a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat pszichiátriai ambulanciáján dolgoztam, csoportos és egyéni üléseket vezettem szupervízió mellett.

2022 novemberétől a Transvanilla Transznemű Egyesület önsegítő csoportjait vezetem.
 

Magánrendelésemen felnőtt egyéni és páros pszichológiai tanácsadást folytatok személyesen vagy online, magyar és angol nyelven. Keressen bizalommal.

bottom of page